Author Topic: ARIS import/export  (Read 538 times)

Zaid

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
ARIS import/export
« on: January 18, 2011, 11:13:31 pm »
Hi All

Can someone please advise if I can import business processes from ARIS into Enterprise Architect, and export use cases / context diagrams from Enterprise Architect into ARIS

Thanks

Geert Bellekens

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 7752
  • Karma: +165/-21
  • Make EA work for YOU!
    • View Profile
    • Enterprise Architect Consultant and Value Added Reseller
Re: ARIS import/export
« Reply #1 on: January 19, 2011, 12:10:59 am »
Zaid,

I suggest to search the forums for the keyword "aris".
There are quite some topics regarding importing/exporting from and to Aris.

Geert

PS. use the top left search button

Zaid

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: ARIS import/export
« Reply #2 on: January 19, 2011, 12:13:25 am »
I did a search before I posted. All I found was an earlier post where I mentioned that our BA's use it.

Geert Bellekens

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 7752
  • Karma: +165/-21
  • Make EA work for YOU!
    • View Profile
    • Enterprise Architect Consultant and Value Added Reseller
Re: ARIS import/export
« Reply #3 on: January 19, 2011, 12:29:40 am »
Did you select all forums and all posts?
I found a whole bunch of topics.

Geert

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 8972
  • Karma: +136/-124
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: ARIS import/export
« Reply #4 on: January 19, 2011, 07:42:00 am »
I wrote an ARIS importer for a customer a while ago. It was no fun. In theory you can find matching elements, but in practice it needs a whole lot of hand work after the import.

q.

No. You can't have the code.

Guillaume

  • EA User
  • **
  • Posts: 549
  • Karma: +18/-0
    • View Profile
    • www.umlchannel.com
Re: ARIS import/export
« Reply #5 on: December 01, 2017, 02:19:48 am »
Hi,

Reopening this old thread as I'm currently looking at way to import ARIS XML extracts (using "ARIS-Export.dtd"), I was wondering if at the end you imported elements only, or also some of the diagrams with matching positions and sizes?

Thanks
Guillaume

Blog: www.umlchannel.com | Free utilities addin: www.eautils.com | Automated tests for scripts & addins: www.eatests.com

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 8972
  • Karma: +136/-124
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: ARIS import/export
« Reply #6 on: December 01, 2017, 02:54:04 am »
I imported just the elements.

q.

Guillaume

  • EA User
  • **
  • Posts: 549
  • Karma: +18/-0
    • View Profile
    • www.umlchannel.com
Re: ARIS import/export
« Reply #7 on: December 01, 2017, 03:08:20 am »
Thanks for the reply.

Based on an old version of ARIS DTD https://github.com/stavnstrup/nisp2aris/blob/master/ARIS-Export.dtd, and an XML ARIS extract I got, it seems to handle diagram content with objects and not actual elements such as processes, actors, etc.

To your knowledge, should there be a different export to run from ARIS?

Guillaume

Blog: www.umlchannel.com | Free utilities addin: www.eautils.com | Automated tests for scripts & addins: www.eatests.com

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 8972
  • Karma: +136/-124
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: ARIS import/export
« Reply #8 on: December 01, 2017, 06:34:14 am »
Sorry, too long ago. I grabbed one format, figured out what it was and then pulled over what was needed. This was a one-shot.

q.