Author Topic: Change use case color  (Read 1547 times)

MatthiasVDE

  • EA User
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Change use case color
« on: April 06, 2016, 07:02:40 pm »
I created some use cases and now I want t change the colors of them in function of a progress state:
Busy -> orange
Done -> green

I tried with stereotypes and shape scripts, but I can't just change the color with that, only draw a completely new shape.

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 8967
  • Karma: +136/-123
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: Change use case color
« Reply #1 on: April 06, 2016, 08:17:45 pm »
Well, there's SetFillColor(red,green,blue) in shape script.

q.

Geert Bellekens

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 7742
  • Karma: +165/-21
  • Make EA work for YOU!
    • View Profile
    • Enterprise Architect Consultant and Value Added Reseller
Re: Change use case color
« Reply #2 on: April 06, 2016, 08:43:23 pm »
Well, there's SetFillColor(red,green,blue) in shape script.

q.

Yes, and IIRC you can combine that with drawnativeshape() to get the same shape but only a different color.

Geert

MatthiasVDE

  • EA User
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Change use case color
« Reply #3 on: April 06, 2016, 09:03:07 pm »
So the only option is to draw and fill a new shape? I can't just colorize the existing use case?

Geert Bellekens

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 7742
  • Karma: +165/-21
  • Make EA work for YOU!
    • View Profile
    • Enterprise Architect Consultant and Value Added Reseller
Re: Change use case color
« Reply #4 on: April 06, 2016, 09:28:03 pm »
If you use DrawNativeShape() you are actually drawing the standard use case shape.
How is this different from what you expect?

Geert

RudiCz

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Change use case color
« Reply #5 on: April 07, 2016, 12:29:55 am »
Hey,
I would add a Legend to the diagram and use the 'Apply Auto color' option. Than you can define the status as 'Value' and the usecase will appear automatically in the desired Color.
Tschüs
Rudi

Geert Bellekens

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 7742
  • Karma: +165/-21
  • Make EA work for YOU!
    • View Profile
    • Enterprise Architect Consultant and Value Added Reseller
Re: Change use case color
« Reply #6 on: April 07, 2016, 12:56:26 am »
Hey,
I would add a Legend to the diagram and use the 'Apply Auto color' option. Than you can define the status as 'Value' and the usecase will appear automatically in the desired Color.
Tschüs
Rudi
Yes, true, that could work too. This feature was added in v 12.1 I think.

Geert

ChB

  • EA User
  • **
  • Posts: 40
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: Change use case color
« Reply #7 on: April 07, 2016, 01:01:10 am »
MatthiasVDE

If you want to color your Use Case (or other) elements according to some "status" then Rudi's suggestion of a Legend could be what you need.

And you can change/add to the list of built-in status using:
  • the menu option: Project, Settings, Project Types, General Types, Status
  • or menu option: Diagram, Appearance, Configure Status Colors...
That will let you add status of Busy and Done and choose what color you want for them.

See here in the User Guide: http://sparxsystems.com/enterprise_architect_user_guide/12.1/building_models/statustypes.html  Note the bit about "Applies To" Use Cases.

And for Legends: http://sparxsystems.com/cgi-bin/search/search.pl?Terms=Legend&Realm=12.1+help

Note that I'm using EA 12.1, I think some menus have changed from version to version.

MatthiasVDE

  • EA User
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Change use case color
« Reply #8 on: April 16, 2016, 01:57:55 am »
That works, thank you.