Author Topic: Input XML for EA  (Read 838 times)

Mire123

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Input XML for EA
« on: June 05, 2017, 04:55:05 pm »
Is it possible to provide for example an XML file to Enterprise Architect and then it automatically creates a diagram ??

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 9022
  • Karma: +137/-126
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: Input XML for EA
« Reply #1 on: June 05, 2017, 07:48:00 pm »
No.

q.

Paolo F Cantoni

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 5905
  • Karma: +71/-80
  • Inconsistently correct systems DON'T EXIST!
    • View Profile
Re: Input XML for EA
« Reply #2 on: June 06, 2017, 09:37:01 am »
No.

q.
Well, you could create a diagram in one repository and package, export the package and then import into another repository.    ;D

Paolo
Inconsistently correct systems DON'T EXIST!
... Therefore, aim for consistency; in the expectation of achieving correctness....
-Semantica-
Helsinki Principle Rules!

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 9022
  • Karma: +137/-126
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: Input XML for EA
« Reply #3 on: June 06, 2017, 03:45:48 pm »
I rather was that short because of "XML". I mean "XML"??? That could be anything.

q.

Oliver F.

  • EA User
  • **
  • Posts: 573
  • Karma: +2/-1
  • Arenīt we all in the model business ?
    • View Profile
    • Karl Storz homepage
Re: Input XML for EA
« Reply #4 on: June 06, 2017, 04:45:20 pm »
I rather was that short because of "XML". I mean "XML"??? That could be anything.

Indeed.
Though flying on that height of abstraction he could write an addin/script or external tool which parses the XML and creates a visual representation of the content. Or transform the XML to XMI via stylesheets.
If there is content there is always a way to process it somehow.

He never said it should work out of the box  ;)

Oliver

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 9022
  • Karma: +137/-126
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: Input XML for EA
« Reply #5 on: June 06, 2017, 05:37:17 pm »
From the OP's word "automatically" I would guess for most people to mean "out of the box".

q.

Oliver F.

  • EA User
  • **
  • Posts: 573
  • Karma: +2/-1
  • Arenīt we all in the model business ?
    • View Profile
    • Karl Storz homepage
Re: Input XML for EA
« Reply #6 on: June 06, 2017, 05:49:27 pm »
From the OP's word "automatically" I would guess for most people to mean "out of the box".

In that case our definition of "automatically" differs. For me that implies using the automation interface  ;)

Oliver

Sunshine

  • EA User
  • **
  • Posts: 503
  • Karma: +33/-1
  • Amicorum omnia communia
    • View Profile
Re: Input XML for EA
« Reply #7 on: June 06, 2017, 09:23:50 pm »
Not sure if this is what is wanted but you can create an example diagram in Sparx EA then export the package it is in to XMI. If you have an MDG you can add a reference to that XMI with the example diagram and use the wizard feature to create a copy of the example in a similar fashion to Core modelling use case. I did something similar with all the ArchiMate Viewpoints and the entry in MDG was something like this

Code: [Select]
<ModelTemplates>
<Model name="Viewpoints" description="Examples of viewpoints for Enterprise Architecture" location="Viewpoints.xml" default="yes" icon="34" filter=""/>
</ModelTemplates>