Author Topic: Default tag values do not work properly  (Read 119 times)

PJK

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
  • Transmisi me sursum, Caledoni
    • View Profile
Default tag values do not work properly
« on: December 12, 2017, 12:41:59 am »
Setting a default value for a tagged value type does not in fact record a default value for the tag. It displays the tag as if the value were set, but in fact the value is null, which shows up in RTF reports, etc.

Example - tag "Term Type":
Type=Enum;
Values=Acronym,Event,Location,Resource,Role,Term;
Default=Acronym;

This  will display as "Term Type=Acronym" for a newly created element, but unless the user explicitly uses the drop-down to change the value, the reported value for the element is null. This is worse than useless, as the users are misled into believing that a default value exists.

This bug has been around since at least V11.
Cheers, Phillip

Uffe

  • EA Practitioner
  • ***
  • Posts: 1073
  • Karma: +81/-5
  • Flutes: 1; Clarinets: 1; Saxes: 5 and counting
    • View Profile
Re: Default tag values do not work properly
« Reply #1 on: December 12, 2017, 01:53:41 am »
Ouchie.

Have you reported it?

/Uffe
My theories are always correct, just apply them to the right reality.

Paolo F Cantoni

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 5882
  • Karma: +71/-79
  • Inconsistently correct systems DON'T EXIST!
    • View Profile
Re: Default tag values do not work properly
« Reply #2 on: December 12, 2017, 10:36:50 am »
Just for the record...

I HATE NULLS!

Paolo

Oh, and the default value can't be left as NULL because NULL is NOT a value!
« Last Edit: December 12, 2017, 10:38:42 am by Paolo F Cantoni »
Inconsistently correct systems DON'T EXIST!
... Therefore, aim for consistency; in the expectation of achieving correctness....
-Semantica-
Helsinki Principle Rules!