Author Topic: ReportAvOnComRelease- Exception after closing EA  (Read 502 times)

2ben7

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
ReportAvOnComRelease- Exception after closing EA
« on: November 07, 2012, 04:01:23 am »
Hi,

i get following exception(in Debug Mode of Visual Studio2010 c# plugin)
by closing EA9.3:

An exception was caught but handled while releasing a COM interface pointer through Marshal.Release or Marshal.ReleaseComObject or implicitly after the corresponding RuntimeCallableWrapper was garbage collected. This is the result of a user refcount error or other problem with a COM object's Release. Make sure refcounts are managed properly.  The COM interface pointer's original vtable pointer was 0x1766ef8. While these types of exceptions are caught by the CLR, they can still lead to corruption and data loss so if possible the issue causing the exception should be addressed

I thought this code may be the problem:

public void EA_Disconnect()
{
            GC.Collect();
            GC.WaitForPendingFinalizers();
}

I also tried to comment out both GC-calls. Same error.

Whats the problem ?
I don`t want to just disable some MDA-Assistent checkboxes, to get away the error !!!

interesting
I just tested it with EA7.1 -> no exception
                             EA9.3 -> exception
No code changes done. Anything im not allowed to do in EA9.3 on quiting ?
« Last Edit: November 07, 2012, 04:23:44 am by 2ben7 »

2ben7

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: ReportAvOnComRelease- Exception after closing
« Reply #1 on: November 16, 2012, 11:09:43 pm »
wanna push

« Last Edit: November 16, 2012, 11:10:02 pm by 2ben7 »

Geert Bellekens

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 7752
  • Karma: +165/-21
  • Make EA work for YOU!
    • View Profile
    • Enterprise Architect Consultant and Value Added Reseller
Re: ReportAvOnComRelease- Exception after closing
« Reply #2 on: November 19, 2012, 07:03:40 pm »
I've never seen this warning before (although I'm using C# and Visual Studio or Sharpdevelop)

But then again maybe it just doesn't show the warning on my machine because the right/wrong checkboxes have been ticked :-/

Have you tried asking Sparx support?

Geert