Author Topic: Cannot export a profile from EA to an ATL project  (Read 489 times)

ACisneros

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Cannot export a profile from EA to an ATL project
« on: August 26, 2010, 01:51:23 pm »
Hello

I have the following problem. I defined a profile using EA and exported it to an XMI file, then I imported this XMI file into Eclipse to use in an ATL project. I realized that Eclipse is not importing the file correctly since when I opened the file using the UML Editor it displayed a mess.

I notice that the XMI files generated by EA are coded using windows-1252, whereas the XMI files created using the tools in Eclipse and EMF are coded using UTF-8. Is this the root cause of the problem?

Thanks. Regards.

mrf

  • EA User
  • **
  • Posts: 312
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Cannot export a profile from EA to an ATL proj
« Reply #1 on: August 26, 2010, 03:03:18 pm »
You can specify the code page that XML is output with in

Tools | Options | XML Specifications

Let us know whether changing it to UTF8 helps!
Best Regards,

Michael

support@sparxsystems.com
"It is more complicated than you think." - RFC 1925, Section 2.8

ACisneros

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Cannot export a profile from EA to an ATL proj
« Reply #2 on: September 03, 2010, 11:56:07 am »
Sorry, that didn't work. I had to do all of my meta-modeling, modeling and model-transformation using Eclipse plugins  :'(

I was (to some extend) able to import the target model produced by the ATL transformation into Enterprise Architect. I have not figured out how to check the values of the tagged values of the instances of the stereotypes in such imported model. Any ideas?

Regards