Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - babdev

Pages: [1] 2
1
Automation Interface, Add-Ins and Tools / Re: Creating a profile
« on: July 10, 2017, 06:09:49 pm »
Or it could be a missing menu command. Check the infamous View|Menus and Commands (or whatever is it called now) and make sure you set your menu set to "complete"

Geert
That's it! Thanks Geert, would never have found that.  :)

2
Automation Interface, Add-Ins and Tools / Re: Creating a profile
« on: July 07, 2017, 12:41:20 am »
In my build 1350) it is still just in the context menu under Advanced (ast item)
We're using build 1307, wonder if it's a bug that was fixed in later builds. Can't find the release notes for v13 builds to check  :(

3
Automation Interface, Add-Ins and Tools / Creating a profile
« on: July 07, 2017, 12:20:48 am »
Hi

After creating a new model using the Basic Template in MDG Technology Builder I'm trying to generate the profile XML files. The examples say to "Export your Profile by right-clicking the parent Package of this Diagram in the Project Browser and select 'Save Package as UML Profile...'" but I can't find this option in EA13. I've found it in EA12, under the Advanced... option. Does anyone know where to find it in EA13 or is there a different way of doing it?

Thanks

4
Ok, got it now.

Getting the MiscData(0) property and then using it with GetDiagramByID works.

Thanks both  :)

5
In the according EAElement (t_object) look into MiscData[0] (PDATA1). This holds the DiagramID.

q.

Still having problems with this. Here's what I'm doing:
  • I have created a communication diagram and added some objects and links / messages between them
  • I have created a second communication diagram and dragged the original diagram onto it from the project browser. There are no other objects on this second diagram.
  • I run a script against the second diagram and iterate over the diagram objects. There's one diagram object of objectType 19.
  • I get the Element using the object's ElementID; the Element has Type UMLDiagram. This is all pretty much as expected, however I can't see how to get to the original diagram from this Element. This Element has an ObjectType of 4 and the MiscData property in the Locals window when debugging is set to "Parameter not optional".
Not sure if I've misunderstood where to look for the MiscData.

6
I'm writing a script to process the contents of a diagram. When I find a DiagramObject of type "UMLDiagram" I want to access the diagram to which it refers, but I can't see how to do it. Any ideas?

7
This is EA, you know... In case of messages you find everything in the connector itself: Start/EndPoint, SequenceNo, DiagramID, StateFlags. There is no DiagramLink created. That's also the reason why creating SDs with classes leads to to lost messages (they are created only once per element and if you have only one class instead of many instances you loose data - EAUI).

q.

Right, think I understand now. On the communication diagram it looks as if the messages are stored as Connection class instances of type Collaboration.  Not particularly intuitive. Thanks for your help  :)

8
Hi

I'm trying to access details of messages on links between objects on communication diagrams through the scripting interface. My assumption is that the messages, and their ordering, are a property of the diagram rather than the relationships between the elements. I was expecting to find a property or collection of properties holding these details on the DiagramLinks class, but can't see one. Wondering if I've misunderstood this and I'm looking in the wrong place.

Any guidance would be greatly appreciated  :)

9
General Board / Memo type tagged value isn't displayed on diagrams
« on: June 26, 2017, 07:25:01 pm »
I've been using the memo type of tagged value recently which allows you to use more characters than the standard tagged value, but I've noticed that if you make tagged values visible on elements (I'm using this for Requirements) on a diagram the value is shown as '<memo>'. Is there any way to make it show the actual value of the tagged value rather than '<memo>'?

Thanks

10
General Board / Re: Migrating from v12 to v13
« on: June 26, 2017, 07:07:12 pm »
Yes indeed, Sparx has prepared for us an Excel File you can download on their page where you find the old place versus the new place of each command.
https://www.sparxsystems.de/fileadmin/user_upload/downloads/EA13_menuechanges/Menu_EA12_to_EA13.xlsx

Also make sure you have selected the Application Look "Microsoft Office 2016" (Start -> Workspace -> Visual Style) because only then you get the practical and helpful "Find Command" TextBox next to the Ribbons Titles which usually should help you quickly get your command.

Thirdly be advised that the "old" Toolbars are still available, just usually hidden (in case us used them and miss this Access to commands now): click the "Window" Button on the very left of each ribbon, -> Show Toolbar.

Forth recommendation: Try to not resist too much to the new philosophy of the ribbons but to follow what the Inventors had in mind and what is the logics that drove them. It's not to create disorder but to lead from a "what do I have to do" Point of view rather than a "What commands are available" Point of view.

Hope one of those Points helps.
Thanks for your help, some really helpful advice there.  :)

I only recently found the "Find Command" option. I'd seen someone use it at the usergroup event this year so knew it existed but took me ages to find it!

11
General Board / Migrating from v12 to v13
« on: June 21, 2017, 01:55:18 am »
Hi

Just wondered if there's a guide to show where menu items in v12 are now located in v13? Finding it rather painful moving between the two versions right now  :-\

Thanks

Mike

12
Hi

Do you have any plans for IPV6 support for licence server? (or maybe you've already done it but we don't have the latest version?).

The lack of IPV6 is causing us problems.

Thanks

Mike

13
Hi

I am currently documenting an existing database schema in EA where some of the relationships between tables are not enforced in the schema, they are instead enforced in the code. The code is not documented to that level of detail so what I'd like to do is add in foreign key constraints between tables in a way that won't cause them to be included when generating DDL. In effect, I'm looking to create a pseudo foreign key that can be distinguished from a genuine foreign key in diagrams and be excluded from generated DDL. Any ideas on how I might be able to do this?

Thanks

Mike

14
General Board / Displaying argument names in sequence diagrams
« on: June 23, 2016, 06:50:28 pm »
Hi

I've been trying to figure out how to display operation argument names in sequence diagrams rather than just the argument types. I have found out how to do this on a per diagram basis, i.e. Diagram Properties | Features | Show Parameter Detail, but can't figure out how to set the default behaviour for this. Is it possible to configure the default behaviour for this?

Thanks

Mike

15
General Board / Re: How to change default colour of elements
« on: September 03, 2015, 07:00:52 pm »
That's great, thanks Geert.

Pages: [1] 2