Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Eamonn John Casey

Pages: 1 2 3 [4] 5
46
General Board / EA 12.1 - Install Learning Center manually
« on: November 11, 2016, 09:20:14 pm »
I just downloaded the Learning Center and would like to install it. There doesn't seem to be any way to do this. Can't find "Manage Libraries" in EA 12.1.

47
I have written this code. And on line 38 it says "Object value not set". Can anyone see what I have done wrong? What I am trying to do is find a Package in the repository and add subpackages and elements. Anyone want to share a script for that?

sub main
'on error resume next
    dim applicationsPackage as EA.Package
   dim repositoryRoot as EA.Package
   dim i
   dim currentModel as EA.Package
   dim newApplicationName
   dim newApplicationsPackage as EA.Package
   
   Repository.EnsureOutputVisible "Script"
   
   Session.Output("Starting.")
   
   newApplicationName = InputBox("Application Name:")   
   set repositoryRoot = Repository.Models.GetByName("NAV_Virksomhetsarkitektur")
   
   set applicationsPackage = Repository.GetPackageByGuid("{4AF22AE4-A589-4ba3-9BD6-1BA7B1E99D55}")
   for i = 0 to applicationsPackage.Packages.Count - 1
      set newApplicationsPackage = applicationsPackage.Packages.GetAt( i )
      Session.Output(i & " '" & newApplicationsPackage.Name  & "'")
   next
   
   dim applicationPackage as EA.Package
   applicationPackage = GetPackageByName(applicationsPackage, newApplicationName)
   
   if applicationPackage = Nothing then
      Session.Output("    Adding new application : '" & newApplicationName & "'")
   else
      Session.Output("    Updating existing application : '" & newApplicationName  & "'")
   end if

   Session.Output("Done.")
end sub

function GetPackageByName(packagesToSearch, packageName)
   on error resume next
   dim package as EA.Package = Nothing
   
   set package = packagesToSearch.GetByName(packageName)
   
   GetPackageByName = package
end function

main

48
General Board / Which Edition?
« on: November 10, 2016, 08:01:15 pm »
I am looking to purchase Enterprise Architect for personal useage. All I need to do is fool around with ArchiMate and scripting from the inside and using the API from the outside.
Do you think that this is covered by the basic Desktop Edition?

49
General Board / Enterprise Architect v13 upgrade guide
« on: November 01, 2016, 10:49:16 pm »
Hi!

Is there any information / Product documentation on how to Upgrade from v12.1 to v13? Is it just a matter of running the Client installer? Is there changes to the database or the Cloud Server?

Thanks in advance,
Eamonn J. Casey

50
General Board / Database Engineering
« on: October 05, 2016, 07:25:27 pm »
Hi! I have a few questions about database engineering (Database Builder) in EA.

1. Is it possible to generate DDL without having a active database connection? How?

2. Can I import DDL into the Database Builder package?

3. I am having problems creating views. Is there anyone that has blogged or written any instructions on how to do this? I am thinking drag-and-drop database classes from the repository and link them together graphically. Is that possible.

Eamonn J.

51
Suggestions and Requests / Relationships and Traceability
« on: September 29, 2016, 10:47:03 pm »
Why is there no way to find out who created a relationship between two elements? There is now CREATEDBY and no TIMESTAMP?

Elements have ownership so it is nice to be able to go talk with them about what that element really  means. Relationships are anonyoumus so you don't know why that was created and you don't know the effect of removing it.

In a large scale distributed team working on ca 350 applications you can count on that they will make unforseen choices about relationships. How can we find who created the connector?

FEATURE REQUEST: Add author and date to relationships.

52
General Board / Multi-Repository Environment
« on: September 20, 2016, 11:15:11 pm »
Hi!
I was wondering if anyone has come across a site that has multiple Repossitories? We are a large organisation With approximatly 17 EA shared Repositories.
The reason for this is to fin tune Security to stop users in one business unit from having too much knowledge about the inner workerings of systems in another.
We are using a mixture of ToGAF and ArchiMate to structure the content. Centerally we got a main Repository thta contains elements and models of interest to the entire organisation. Local business units get to decide Access to their own Repositories themselves.

Is there anyone that has some advice on how to make sharing and collaboration easier without affecting local Security?

Thanks,
Eamonn J.

53
Hi,

I got a problem when updating the size and position of DiagramObject using the API.
I have a Boundary object and that code works just fine. But then I try placing (for example an ArchiMate element). The same code will not move the element properly.

Attempt 1:
Code: [Select]
private void UpdateElementOnDiagram(
EAAPI.Diagram diagram, EAAPI.DiagramObject diagramObject,
int left, int right, int top, int bottom)
{
diagramObject.top = top;
diagramObject.left = left;
diagramObject.bottom = bottom;
diagramObject.right = right;
diagramObject.Update();
}

Attempt 2:
Code: [Select]
private void UpdateElementOnDiagram(
EAAPI.Diagram diagram, EAAPI.DiagramObject diagramObject,
int left, int right, int top, int bottom)
{
String styleString = diagramObject.Style.ToString();
String[] styleList = styleString.Split(';');

for (int nIndex = 0; nIndex < styleList.Count(); nIndex++) {
if (true == styleList[nIndex].Contains("l=")) {
styleList[nIndex] = String.Format("l={0}", left);
} else if (true == styleList[nIndex].Contains("r=")) {
styleList[nIndex] = String.Format("r={0}", right);
} else if (true == styleList[nIndex].Contains("t=")) {
styleList[nIndex] = String.Format("t={0}", top);
} else if (true == styleList[nIndex].Contains("b=")) {
styleList[nIndex] = String.Format("b={0}", left);
}
}
styleString = String.Join(";", styleList);
diagramObject.Style = styleString;

diagramObject.Update();
}

I also do the Diagram.Update()

Any ideas?

Thanks,
Eamonn J.

54
General Board / DDL change scripts
« on: September 06, 2016, 08:53:33 pm »
Hi,
I reverse engineered a database into a UML Class diagram. Is there any good description about how I can generate DDL change scripts when I just add or remove columns? I tried using Database Builder but the description in the documentation is not very clear. I can't get it to recognise column changes.
Anyone have or know of a better description.

Thanks,
Eamonn J.

55
Hi!

I have a working profile based on ArchiMate v2.1 and am trying to update to v3.0. I am using EA v12.1 and the MDG from v13. I can model With ArchiMtae v3. No problem. I went through my MDG and replaced all occurances of '2' With '3' and it look find.

Problem is that I can only model with the elements I have extended. The Archimate3 elements in the toolbox are just grey boxes.

Any suggestions?

Eamonn J.

56
Hi!

Anyone know where I can find information on how to Upgrade from 12.1 to 13? We are using Cloud Services and Oracle database. Is it just the Client that needs to be upgraded?

Thanks,
Eamonn J.

57
Hi!
I am working to create an extension to the ArchiMate v3.0 MDG in Enterprise Architect v13. Can't seem to get it to work as expected. Does anyone know where I can get an example?
Eamonn J.

58
I have extended ArchiMate v2.1 and would now like to use ArchiMate v3.0 MDG Technology. Is there any recipe or advice ???

Thanks in advance,
Eamonn J.

59
General Board / EA 12.1 keeps asking for password on startup
« on: July 25, 2016, 08:02:02 pm »
Hi!

I am having a problem which was working before. I have enabled security on a repository and before vacation I could log in. During summer they restarted the server. Now EA 12.1 keeps asking for a passord whtn it starts up.
I have alot of other respitories which work fine using Windows Authentication.

Is there a default password or other workaround?

Eamonn J. Casey

60
Bugs and Issues / Adding new values to enumeration does not update
« on: June 28, 2016, 10:11:42 pm »
Hi!
I am using Enterprise Architect 12.1.1225. I have create my own MDG based on Archimate 2.1. I want to add a New value to one of the enumerations I am using. But the New value does not seem to deploy. I can see it in the XMI export file. But I can't choose it in the drop-down list for my tagged value.
I have been all over the need and no matter what I try, the New value does not appear.
I have deployed the two XMI files and the MDG Technology file.
I have also tryedunloading and reloading the MDG without success.

Any suggestions?
Eamonn J.

Pages: 1 2 3 [4] 5