Sparx Systems Forum

Enterprise Architect => Automation Interface, Add-Ins and Tools => Topic started by: ChuckZ on February 14, 2019, 11:14:58 am

Title: Using IDL in v14.1
Post by: ChuckZ on February 14, 2019, 11:14:58 am
I feel kinda goofy here ... in previous versions I would install the EACorba and I would get IDL as one of my language options. This allowed me to import IDL. For some reason I cannot even import IDL in v14.1. Can anyone help?

On the flip side, if someone could point me to how to generate IDL from a Data Model, it would be greatly appreciated
Thanks!
Title: Re: Using IDL in v14.1
Post by: Arquesoft (Mauricio Moya) on February 15, 2019, 01:13:12 am
I really don't know the feature you are talking about, but, if you are sure it worked in previous versions, but now it doesn't work in version 14.1, I suggest to write to support@sparxystems.com and report the case. Maybe it is a bug and you will receive a faster feedback with Sparx.

Another suggestion: have both installers, and switch between them when you need to do this import. I usually switch between 3 different installer versions because of the version used by different clients and the compatibility of features.
Title: Re: Using IDL in v14.1
Post by: Guillaume on May 19, 2021, 11:52:32 pm
Hi

Reopening this thread, I can confirm that CORBA IDL Reverse engineering is not available with EA 15.1.
I installed CORBA MDG and ran the Import Source Directory; I expect IDL to be available in the Source Type list.

I did a test with EA 13 and it works.

Will report it as a bug to Sparx.
Title: Re: Using IDL in v14.1
Post by: dzvernik on July 23, 2021, 01:12:12 am
Hi

Reopening this thread, I can confirm that CORBA IDL Reverse engineering is not available with EA 15.1.
I installed CORBA MDG and ran the Import Source Directory; I expect IDL to be available in the Source Type list.

I did a test with EA 13 and it works.

Will report it as a bug to Sparx.

@Guillaume do you have any answer on that one ?
Title: Re: Using IDL in v14.1
Post by: Guillaume on August 03, 2021, 08:33:00 pm
Hi,
Sparx confirmed this was a bug.
As a workaround and in the meantime I'm using EA13 only for the IDL Corba reverse.