Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - PeterHeintz

Pages: [1] 2 3 ... 12
1
In V15 versions the content of my generated documents is scaled down. What looks fine in any former EA version is somehow scaled down round about to 75% (75% usage of my page size).

2
Bugs and Issues / Report generation order lost
« on: May 11, 2020, 11:21:02 pm »
When I generate a report, sometimes the sequence of the items (packages, elements) is mixed up.
It seems to me, that the sequence gets sometimes wrong when I start the document generation after I have modeled a longer time and that the sequence is always right when I start the document generation direct after opening the repository.

(seen in 1428 and several other builds)

3
Bugs and Issues / Unmotivated line breaks of text in diagrams.
« on: May 11, 2020, 11:19:25 pm »
Mainly e.g. on names of ports and pins I have the problem that text show, gets line breaks frequently. Having that detected I change the text box size in a way the diagram is readable, but later I will get the line breaks again.

This is a real annoying Sisyphus situation. For me it seems that document generation is at least one source causing this nightmare.

After document generation, I saw some unmotivated line beaks in the report but not in the diagram and some in both the report and the diagram.
What I also see is a growth of this unmotivated line breaks over the time.
At the end several of my diagrams corrode over the time to be unreadable at the end.
(seen in 1428 and several other builds)

4
In build 1526 there is strange behavior of ports intended to be located on the right frame border when the frame border is selectable.

The ports jump from the frame border into the frame inside pane, and when you try to fix it, the frame border moves more to the right but the ports remain within the frame inside panes. It is even somehow possible to locate the ports to the right border but having the containing ports not on the border of the containing port but somewhere within the IDB frame inside pane.
In other words the rendering of ports on the right hand side of an IDB frame is absolutely broken.

5
Can anyone help me how to do that please.

6
Bugs and Issues / Build 1525 causes OLE Waring for MSSQL
« on: January 09, 2020, 08:21:49 pm »
When using build 1525 with my MSSQL Repository I get frequently the following OLE Warning:

Microsoft OLE DB Provider for SQL Server [0x80040e14]
The data types nvarchar and ntext are incompatible in the equal to operator.
E.g. each time I click on an item of a diagram.

7
Bugs and Issues / Generate Documentation; Scaling problem within Win10
« on: December 18, 2019, 11:29:26 pm »
Hi,
Up to now I used my report templates under Win7 and all worked fine. Now I needed to switch to Win10 and I am facing scaling problems causes my reports to miss information on the right hand side as well as my footer is missed.

Any idea on that?

8
General Board / New RAS Baselines!?
« on: December 16, 2019, 10:22:41 pm »
Is there a way to migrate from model repository base lines to RAS baselines.
Once you have configured the new RAS baselines the old baselines within the repository seem to be not visible any more, what is bad.

Further on is there a way to transfer the repository baselines into RAS baselines?

9
Bugs and Issues / Activity Parameter Direction and Action Pin Kind
« on: October 10, 2019, 11:36:50 pm »
Any idea why an activity parameter can have a direction inout/return but an action pin can only have input or output?

10
I realized that now, when you drag and drop an element from one diagram to another, the element is relocated under the assumptions that the element should have the same place as if it was created on the diagram.
However, if you want to show the element on several diagrams by creating the drag and drop link, this new (at least for me bad feature) causes the element to jump around within the repository each time you put it to an additional diagram.

11
Bugs and Issues / Build 1512 seem to have serious bugs
« on: September 26, 2019, 01:26:48 am »
Just working 5 minutes with build 1512 I had two strange issues.

1)   After assigned a signal to my second trigger a signal, I got the message box that the trigger has changes. However both OK and Cancel opend the message box again. After clicking around several times the message box was gone closed but EA as well (just frozen). With my first trigger I did not have that problem?!
2)   One of my diagram tabs do not show the name of the diagram but only the last two letters of the name.

Just finding those things in this shore time let me fear that the 1512 buld might have much more surprises or;
 I am the world best tester. ;)

12
In V15 when you double-click on a diagram element, e.g. to open a composite diagram, the current diagram is closed. By an arrow you can move back to the original diagram.
In former version all diagrams are kept open.
If you navigate/hop to different parts of the "diagram hierarchy", before V15 you might end up with lots of diagrams opened, what is not so nice. Now only one diagram is open, what is nice if you used this hopping just to get to that diagram.

However I use this hopping most frequently to open at least two diagrams. One diagram I want to change and the others to look what I have to do. This more frequent use case (at least more frequent use case for me) worked fine for any version before V15.
To address both use cases, I would prefer a simple way to decide if I want to keep the current diagram open or not before I hop to the next.
If this is not possible for whatever reason, I would very much like if the V15 change would be cancelled.

What is the opinion of other users?

13
In build 1505 you can only browse one diagram not more. This is hopefully a bug and not a new feature.

This effect is only there, if you try opening diagrams by double click on diagram elements having composite diagrams assigned to.

14
Bugs and Issues / Stereotype Dialog is Faulty
« on: June 18, 2019, 09:40:52 pm »
The new stereotype dialog introduced in V14 seem to intend to address a better filtering of many stereotypes. However now setting stereotypes is more often a complex or even impossible search.
Example: In V14 in tried to change an object in an SysML activity diagram to a <<datastore>>, but I had to go to UML instead of SysML1.5 to do that. In build 1503 even in UML the <<datastore>> has gone. I have no idea how I can set my object to be a <<datastore>> in build 1503.

Please validate what is shown in the stereotype list associated to a Perspective/Profile.
Currently it is more or less useless.

15
Seen in build 1428
The behaviour of an action is not shown in the diagram if the “Show Behaviour in Diagram” checkbox is checked.

Pages: [1] 2 3 ... 12