Author Topic: Exported diagram has empty space  (Read 5777 times)

PanZupa

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Exported diagram has empty space
« on: January 04, 2014, 02:09:42 am »
When I export diagram (save as image) or during RTF documentation generation, picture with diagram has a blank (empty) space on the right.

This empty space was used before I reorganized the diagram, now it's unused and I would like to have exported picture without it.




How can I do that?

skiwi

  • EA Practitioner
  • ***
  • Posts: 1839
  • Karma: +38/-72
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #1 on: January 06, 2014, 01:06:20 pm »
Do check (use ctrl-A select all) to ensure there is no element left in the white space.

PS what version?
« Last Edit: January 06, 2014, 01:06:43 pm by skiwi »
Orthogonality rules
Using EA14.0 (1422) on Windows 10 Enterprise/64 bit. Repositories in SQLServer2014 R2 & Access2003/JET4.0

PanZupa

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #2 on: January 07, 2014, 07:16:56 pm »
There is no "leftovers" on the diagram (ctrl+a selected only visible elements).

Version 10.0 Build 1009 (but I have observed such behavior in v.9 too on different model)
« Last Edit: January 07, 2014, 07:17:59 pm by panzupa »

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 10687
  • Karma: +235/-203
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #3 on: January 07, 2014, 08:34:40 pm »
I had the same issue once in a time. My solution: copy all the content, create a new diagram and paste it. Then use the new new diagram (delete old, rename the new). Extra work if you use the old diagram as reference somewhere since you need to create new references too.

q.

PanZupa

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #4 on: January 07, 2014, 09:50:40 pm »
I already did that. But it didn't help.

KP

  • EA Administrator
  • EA Expert
  • *****
  • Posts: 2665
  • Karma: +42/-2
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #5 on: January 08, 2014, 10:32:46 am »
It appears that EA thinks the diagram contents are bigger than they actually are. There are a number of potential reasons - it could be font related, or it could be a specific element type that is being calculated incorrectly. Could you send a copy of your diagram to Sparx support for further investigation please?
The Sparx Team
support@sparxsystems.com

PanZupa

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #6 on: January 08, 2014, 06:55:39 pm »
Unfortunately I can't share it (employeer rules)

But I can describe what's on it.

It's BPMN 2, process diagram, with two separate swimlines. There is a bunch of activities in each swimline and there are message flows between activites from different swimlines.

Those swimlines have been bigger (longer in width) but I reorganized activities to free up some space, and then I made swimlines shorther. EA still thinks they are longer while exporting diagram to image.

I will create new diagram from scratch (not copy paste solution).

Graham_Moir

  • EA User
  • **
  • Posts: 720
  • Karma: +8/-10
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #7 on: January 08, 2014, 11:33:58 pm »
Couldn't you sanitize the diagram before sending it to Sparx?

PanZupa

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #8 on: January 08, 2014, 11:38:42 pm »
will have to ask my manager first

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 10687
  • Karma: +235/-203
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #9 on: January 09, 2014, 12:22:11 am »
They have an obfuscation tool. You might use that. Just ask support for a copy of it.

q.

PanZupa

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #10 on: January 09, 2014, 12:26:31 am »
can remove names by myselef. I just don't want to have security audit and be a suspect of some internal security policy breach.

KP

  • EA Administrator
  • EA Expert
  • *****
  • Posts: 2665
  • Karma: +42/-2
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #11 on: January 09, 2014, 09:00:29 am »
I can reproduce from the description above. I have passed this on to the person who will be investigating.
The Sparx Team
support@sparxsystems.com

PanZupa

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #12 on: January 09, 2014, 07:18:29 pm »
Ok great.... not great. But at least this bug is consistent. Looking forward to any answers :-)

Does Sparx has Jira (or any other issue tracker) where I can look at the state of that bug?

Geert Bellekens

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 9624
  • Karma: +280/-27
  • Make EA work for YOU!
    • View Profile
    • Enterprise Architect Consultant and Value Added Reseller
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #13 on: January 09, 2014, 07:44:39 pm »
Quote
Does Sparx has Jira (or any other issue tracker) where I can look at the state of that bug?
:o :-/ :-X
No, we have been asking for years...

Geert

Jacob Vos

  • EA User
  • **
  • Posts: 48
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #14 on: January 10, 2014, 12:04:56 am »
I also have the same problem - with BPMN diagrams, but also with other kinds of diagrams.