Author Topic: Exported diagram has empty space  (Read 5776 times)

PanZupa

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #15 on: January 14, 2014, 02:53:20 am »
@KP

any progress with this bug?

Sunshine

  • EA User
  • **
  • Posts: 871
  • Karma: +67/-5
  • Its the results that count
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #16 on: January 14, 2014, 05:44:15 am »
I'd be interested in the fix to this problem too as on occasion its occurred on some of my diagrams when generating RTF docs.
Happy to help
:)

KP

  • EA Administrator
  • EA Expert
  • *****
  • Posts: 2665
  • Karma: +42/-2
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #17 on: January 14, 2014, 09:04:16 am »
Quote
@KP

any progress with this bug?
I've spoken with the developer and he believes he has a fix lined up. EA has allowed too much blank space around connectors, specifically connectors drawn with shape scripts, e.g. BPMN sequence and message flows.
The Sparx Team
support@sparxsystems.com

PanZupa

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #18 on: January 14, 2014, 07:48:43 pm »
So if I understand correctly: when I remove associations of any types (connectors) from diagram, EA should export it without blank space, correct?

Jacob Vos

  • EA User
  • **
  • Posts: 48
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #19 on: January 14, 2014, 09:09:33 pm »
I have a diagram that only displays ArchiMate application components, but it has still the 'white space problem'.

- I didn't place any connectors on it, or removed it.
- For all certainty I pasted the components on a brand new diagram, but still the same problem.

So if connectors are the cause, they are not the only cause.

PanZupa

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #20 on: January 22, 2014, 01:39:11 am »
Quote
I've spoken with the developer and he believes he has a fix lined up. EA has allowed too much blank space around connectors, specifically connectors drawn with shape scripts, e.g. BPMN sequence and message flows.

Any update on that KP?

PanZupa

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #21 on: February 15, 2014, 12:18:54 am »
any update?

Geert Bellekens

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 9624
  • Karma: +280/-27
  • Make EA work for YOU!
    • View Profile
    • Enterprise Architect Consultant and Value Added Reseller
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #22 on: February 15, 2014, 12:52:59 am »
Have you tried it in EA v11?

Geert

KP

  • EA Administrator
  • EA Expert
  • *****
  • Posts: 2665
  • Karma: +42/-2
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #23 on: February 17, 2014, 08:55:29 am »
EA 11 should have fixed it. Please let Support know if that is not the case.
The Sparx Team
support@sparxsystems.com

PanZupa

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #24 on: February 17, 2014, 10:50:55 pm »
Hi

No. I've not tried on v11. As my (global, huge) company has just (December 2013) rolled out v10. This will take much time since they will introduce v11 on our boxes.

V10 fix would be appreciated.

Geert Bellekens

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 9624
  • Karma: +280/-27
  • Make EA work for YOU!
    • View Profile
    • Enterprise Architect Consultant and Value Added Reseller
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #25 on: February 17, 2014, 10:52:13 pm »
Quote
V10 fix would be appreciated.
Forget it, aint gonna happen.

Geert

mbrenner

  • EA Novice
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #26 on: April 23, 2018, 09:50:51 pm »
Since I just spent about half an hour trying to figure out what's the problem with the white space around the exported images (EA Version 9.3.935) I thought I'd sent an update to this old thread:

When exporting to EMF using "Diagram->Save As Image", EA seems to take the Windows System: Display resolution options into account. In order to adjust to working on my small notebook screen I had the field "Change the size of text, apps, and other items" set to 125%. This seems to be the cause of the extra white space around the exported figures.

In order to fix it, go to the Windows Settings->Display->"Change the size of text, apps, and other items" and change that field to 100%. Close the settings, and export your figures from EA.

Hope this helps!
-markus

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 10687
  • Karma: +235/-203
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #27 on: April 23, 2018, 11:50:51 pm »
Now that the cause is know a fix *should* be around the corner...

q.

Eve

  • EA Administrator
  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 6880
  • Karma: +67/-10
    • View Profile
Re: Exported diagram has empty space
« Reply #28 on: April 24, 2018, 08:42:27 am »
Now that the cause is know a fix *should* be around the corner...

q.
Read up the thread a little... The cause was already known, it was fixed in version 11.
Eve

support@sparxsystems.com