Author Topic: V15 beta - where have all the menus gone THIS time ?  (Read 239 times)

Ian Mitchell

  • EA User
  • **
  • Posts: 288
  • Karma: +8/-1
    • View Profile
V15 beta - where have all the menus gone THIS time ?
« on: May 16, 2019, 06:42:44 pm »
Will the kind person who did the 'Where have all the menus gone to' guide for V13 to V14 please do it again for V14 to V15?
I get the @Sparx need to make usability improvements, but moving the menu options around every release is getting a bit tiring.
It's a real dis-incentive for customers to upgrade, because of the loss of productivity.
Ian Mitchell, Designer, eaDocX

www.eaDocX.com
www.theartfulmodeller.com

Geert Bellekens

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 9105
  • Karma: +239/-27
  • Make EA work for YOU!
    • View Profile
    • Enterprise Architect Consultant and Value Added Reseller
Re: V15 beta - where have all the menus gone THIS time ?
« Reply #1 on: May 16, 2019, 06:50:45 pm »
Oops they did it again :-X

Geert

Paolo F Cantoni

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 6565
  • Karma: +132/-97
  • Inconsistently correct systems DON'T EXIST!
    • View Profile
Re: V15 beta - where have all the menus gone THIS time ?
« Reply #2 on: May 16, 2019, 06:57:23 pm »
Oops they did it again :-X

Geert
One might assume that when they did their usability testing they documented all these changes.

One might assume they'd publish this with release notes.

One might be wrong...

 :-X

Paolo

PS:  Have to say, though, I like the new layout of the menu system.  However, as with all of us, I have to hunt for my favourite command.
Inconsistently correct systems DON'T EXIST!
... Therefore, aim for consistency; in the expectation of achieving correctness....
-Semantica-
Helsinki Principle Rules!

peterc

  • EA User
  • **
  • Posts: 65
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: V15 beta - where have all the menus gone THIS time ?
« Reply #3 on: May 16, 2019, 10:27:30 pm »
I would get why new menus might appear, but just looking at the top row, there is one name change (fair enough if that were felt necessary to reflect what is under the menu), but the rest have been randomly moved around in the order they appear.

Perhaps while it's in beta, they could be re-arranged in the V14 order again.

Users that I work with find the tool complicated enough to learn and use, without unnecessary changes being implemented.

Ian Mitchell

  • EA User
  • **
  • Posts: 288
  • Karma: +8/-1
    • View Profile
Re: V15 beta - where have all the menus gone THIS time ?
« Reply #4 on: May 17, 2019, 06:23:12 pm »
+1 for peterc - moving menus around for the fun of it is not helpful
Ian Mitchell, Designer, eaDocX

www.eaDocX.com
www.theartfulmodeller.com

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 10211
  • Karma: +216/-177
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: V15 beta - where have all the menus gone THIS time ?
« Reply #5 on: May 17, 2019, 08:53:12 pm »
When will users learn that Sparx never learns?

q.

MaXyM

  • EA User
  • **
  • Posts: 120
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: V15 beta - where have all the menus gone THIS time ?
« Reply #6 on: May 17, 2019, 09:17:01 pm »
never?

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 10211
  • Karma: +216/-177
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: V15 beta - where have all the menus gone THIS time ?
« Reply #7 on: May 18, 2019, 06:25:22 am »
Likely. The few that learn (a bit) are constantly being "backed up" by new ones coming up. I don't remember exactly since when we have this menu discussion (probably 9.3 or even earlier). Since then it came back every new major EA release.

q,