Author Topic: C4 + Archimate "Note View" required.  (Read 1214 times)

timoc

  • EA User
  • **
  • Posts: 153
  • Karma: +10/-0
    • View Profile
C4 + Archimate "Note View" required.
« on: October 21, 2020, 07:43:29 pm »
So i want to be able to use EA to make C4 + Archimate - something like this:
https://www.archimatetool.com/blog/2020/04/18/c4-model-architecture-viewpoint-and-archi-4-7/

I attempted to make something in EA 15.2, but came up against the issue that the Archimate 3.1.1 MDG does not allow notes to be displayed. I am sure there is a workaround or process allowing for this, but i could not find it.

Any ideas?

Geert Bellekens

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 11176
  • Karma: +410/-33
  • Make EA work for YOU!
    • View Profile
    • Enterprise Architect Consultant and Value Added Reseller
Re: C4 + Archimate "Note View" required.
« Reply #1 on: October 21, 2020, 07:51:11 pm »
I think the only solution would be to override the standard ArchiMate stereotypes with your own stereotypes and your own shapescript allowing for notes display.

Geert

timoc

  • EA User
  • **
  • Posts: 153
  • Karma: +10/-0
    • View Profile
Re: C4 + Archimate "Note View" required.
« Reply #2 on: October 22, 2020, 03:03:14 am »
I think the only solution would be to override the standard ArchiMate stereotypes with your own stereotypes and your own shapescript allowing for notes display.

Geert
I was hoping by now there would be a tag based override mechnism or derivation or diagram style or something that would enable this, the simplest of diagram style of "coloured box with text and lines" element visualisations when they introduced the diagraming shapes.

Is it possible to hack it into on the local Archimate XML?

Geert Bellekens

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 11176
  • Karma: +410/-33
  • Make EA work for YOU!
    • View Profile
    • Enterprise Architect Consultant and Value Added Reseller
Re: C4 + Archimate "Note View" required.
« Reply #3 on: October 22, 2020, 07:15:51 am »
Is it possible to hack it into on the local Archimate XML?
Possible? Yes.
Advisable? Not so much.

Geert

steen.jensen

  • EA User
  • **
  • Posts: 145
  • Karma: +5/-1
    • View Profile
Re: C4 + Archimate "Note View" required.
« Reply #4 on: October 23, 2020, 08:30:30 am »
The Sparxians way is to connect a Note element with a link to a Archimate element and select Note as displayed attribute