Author Topic: v15.2 - What should [F2] do for vertices on diagrams?  (Read 3780 times)

Paolo F Cantoni

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 7950
  • Karma: +208/-127
  • Inconsistently correct systems DON'T EXIST!
    • View Profile
v15.2 - What should [F2] do for vertices on diagrams?
« on: August 13, 2021, 04:00:09 pm »
We are/should be aware that the [F2] key will allow easy changing of the name which is visible on the rendered element on the diagram.

However, suppose we have [X] Use Alias if Available? and the rendered label is showing the Alias?  Would one normally expect the Name to be changed or the Alias?

Thoughts?
Paolo
Inconsistently correct systems DON'T EXIST!
... Therefore, aim for consistency; in the expectation of achieving correctness....
-Semantica-
Helsinki Principle Rules!

qwerty

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 12335
  • Karma: +347/-287
  • I'm no guru at all
    • View Profile
Re: v15.2 - What should [F2] do for vertices on diagrams?
« Reply #1 on: August 13, 2021, 08:12:12 pm »
I'd guess that the shown value will change. So the alias if opted. What does EA do? I guess they always change the name, do they?

q.

Paolo F Cantoni

  • EA Guru
  • *****
  • Posts: 7950
  • Karma: +208/-127
  • Inconsistently correct systems DON'T EXIST!
    • View Profile
Re: v15.2 - What should [F2] do for vertices on diagrams?
« Reply #2 on: August 13, 2021, 10:33:29 pm »
I'd guess that the shown value will change. So the alias if opted. What does EA do? I guess they always change the name, do they?

q.
You must be a Sparxian!  That is, indeed, what happens!

Paolo
Inconsistently correct systems DON'T EXIST!
... Therefore, aim for consistency; in the expectation of achieving correctness....
-Semantica-
Helsinki Principle Rules!